Stoomboot - 10 JAAR SOLO

  • za 15 oktober 2022 van 20:00 tot 21:30
Niels Boutsen (°1992), bekend onder zijn artiestennaam Stoomboot, is een Belgische singer-songwriter. Met de singles Groupies, Nina en Spanjaard behaalde hij de Belgische tipparade. Zijn album Stoomboot behaalde de 58e plaats in de Ultratop 200 Albums.
Boutsen startte als drummer in punkrockbandjes. Toen die uit elkaar vielen, begon hij met het schrijven van Engelstalige nummers die hij begeleidde op gitaar en ging zich later toeleggen op het schrijven van Nederlandstalige liedjes.Stoomboot verkreeg zijn eerste grote erkenning in december 2011 met het winnen van de Nekkawedstrijd in de Brusselse Ancienne Belgique. Hij was op dat moment als 19-jarige de jongste winnaar ooit. Hij zong solo zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands en begeleidde daarbij zichzelf op gitaar. Door de winst verscheen in april 2012 een klein album met liedjes van Stoomboot en andere finalisten van de Nekka-wedstrijd. Ook maakte hij samen met de andere finalisten deel uit van de tournee "Nekka: De Kleine Avonden” (daar speelde hij voor het eerst ook in uitgebreide bezetting). De winst opende de deur naar grotere podia. Zo speelde hij tijdens de twintigste editie van de Nekka-Nacht samen met Willem Vermandere en trad hij op bij festivals als Theater Aan Zee, Dranouter, Boterhammen in het park en de Gentse Feesten.

In 2013 was Stoomboot een van de 85 muzikanten die meewerkte aan het verzamelalbum Iet me ziel, dat een ode vormt aan de stad Leuven.
Op 19 april 2013 trad Stoomboot voor de tweede keer op in het Sportpaleis in Antwerpen. Tijdens Nekka-nacht bracht hij Sterrenblues en zijn interpretatie van De Zotte Morgen van Zjef Vanuytsel.
In december 2013 verscheen de single Einde van de wereld die vergezeld werd van een videoclip. De single roteerde enkele weken in de Vox-lijst van Radio 1.
In het voorjaar van 2014 kwam zijn eerste, titelloze album uit dat volgens Boutsen bijna volledig gaat over de vrouwen die hij niet heeft kunnen krijgen. Voor het album smeedt producer Andries Boone de vaste ondersteunde band rond Stoomboot, bestaande uit Andries Boone, Mathias Moors, Geert Mariën en Raphaël Timmermans. Aan de plaat werkten ook Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo, Lies Steppe en Steven De Bruyn mee.

Locatie

CC De Meet
Sint-Jansstraat 22 , 9982 Sint-Laureins

Prijs

  • Basistarief 12,95
  • -26 jarigen 11,95
  • 60-plussers 11,95

Organisatie

Gemeente Sint-Laureins
Dorpsstraat 91 , 9980 Sint-Laureins