Berlean

Op zaterdag 2 november komt singer-songwriter Wouter Berlean naar De Meet!

In 2023 kwam 'BERLAEN from Zulte' met een karrevracht nieuwe songs in onvervalst Zults dialect naar je toe. Alles bespelers Ward Snauwaert en Laurens ‘Lokko’ Billiet zijn opnieuw vaste leden van zijn pletwalstrio. Ze hanteren nog steeds het beproefde maar feilloze credo: elk zittend publiek aan het dansen én elk staand publiek stil krijgen.

Bij wijze van uitdaging en geplaagd door zijn eigenaardige hersenkronkels legde de Zultse zanger zich een 'tekstperiment' op. Hij schreef op zijn eigen aardig wat tekst, nam die thuis op én stuurde zijn poëzie & proza naar medemuzikanten Ward Snauwaert en Laurens 'Lokko' Billiet. Als kersverse producers kregen ze op hun beurt de uitdagende opdracht: 'zet er zelf maar muziek onder en maak er iets moois van!'. Qua uitbesteden en loslaten kan dat tellen.

Het resultaat werden 9 nagelnieuwe songs die op het album “ ’t Gesproken Dagblad” een totaal nieuwe BERLAEN laten horen, doordrenkt van spoken word performance én rap zoals die in de sloppenwijken van Zulte hoort te klinken. 

Live wordt er vanaf dan ook getoerd in clubs en theaters, om de plaat al exclusief voor te stellen voor ze begin 2024 definitief gereleast werd. Wees er bij en spread the spoken words of BERLAEN!

Als wederdienst voor dergelijke proefkonijnige bereidheid, speelt BERLAEN die avond na de pauze ook nog een set propvol oude Zultse meezingers. De fun & de hits van weleer, gebracht door uw geliefde live-pletwals, zoals ze meermaals de overvolle Dranouter tent platspeelden in het verleden. 

Frontman Wouter Berlaen tourt reeds vier jaar als vaste bassist met Raymond Van Het Groenewoud. Dit heeft de braniefactor én nonchalante bravoure waarmee BERLAEN als act zijn publiek bespeelt, nog aangescherpt.

Benieuwd hoe dat klinkt? BERLAEN komt op 2 november naar CC De Meet.

Tickets zijn te koop via be.ticketgang.eu

Praktisch

  • Zaterdag 2 november om 20 uur
  • CC De Meet (Sint-Jansstraat 22)

Tickets

  • Tickets: VVK € 13 (excl. reservatiekosten)

Online tickets kopen

Gepubliceerd op dinsdag 9 jul 2024 om 12:05