De Erotiek van de Dood

Luisterrijke bespreking van de cantate no. 82 van J.S. Bach door dr. Raf Van Lerberge.

De Meet verlegt de meet …..en richt in de kerk van Watervliet een bijzondere activiteit in: een causerie door dr. Raphaël Van Lerberge. Een heerlijk pallet van Bach-muziek en specifiek de Cantate 82 ‘Ich habe genug’.

Reeds jaren terug heeft Raphaël Van Lerberge , dokter in de geschiedenis, zich verdiept in dit muziekstuk en heeft daaruit een voordracht samengesteld. Hij nam Pol Van der Plaetsen - beeldenverhaler - onder de arm om de context van de muziek te visualiseren. Celliste/ harpiste Seraphine Stragier zorgt voor de muzikale doorwerking van de voornaamste thema’s en zij brengt voor een verrassende afsluiter.

Met klank, beeld en inzicht krijg je een luisterervaring om nooit te vergeten…en hopelijk denk je ooit – wanneer de tijd rijp is – terug aan de diepere inhoud van de avond en kan je voor jezelf een antwoord geven op de vraag of de dood een begin- of eindpunt is…

Deze voorstelling, in het teken van Maria Lichtmis, kan je bijwonen op donderdag 1 februari in de Hemelvaartkerk in Watervliet.

 Praktisch

  • Donderdag 1 februari om 20 uur (deuren open om 19.30 uur)
  • O.-L.-Vrouw Hemelvaartkerk, Stee Watervliet
  • Tickets: VVK € 15 (excl. reservatiekosten) - € 3,75 UiTPAS met kansentarief

Tickets

Tickets kopen

Gepubliceerd op woensdag 8 nov 2023 om 10:55