UiTPAS

Een concert of theatervoorstelling? Een duik in het zwembad? Lid worden van een sportclub? Of toch maar liever een lezing of workshop? Vanaf nu word je extra beloond wanneer je deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten in Sint-Laureins, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Wachtebeke én Zelzate!

Een spaarkaart…

Met je UiTPAS Meetjesland spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Gratis of betalend aanbod, een langlopende reeks of een éénmalige activiteit: voor elke deelname krijg je 1 punt!

… én een voordeelkaart!

Ruil je gespaarde punten om tegen mooie voordelen zoals een korting op de toegangsprijs, een gratis drankje of gadget. Je vindt alle voordelen uit heel Vlaanderen op www.uitpas.be. Zelfs zonder punten doe je je voordeel met je UiTPAS Meetjesland. Bij aanschaf van je kaart krijg je meer dan 20 welkomstvoordelen cadeau. Die kan je onmiddellijk opnemen, zonder nog maar 1 punt gespaard te hebben!

Voor wie?

Iedereen kan een UiTPAS Meetjesland kopen: inwoners van de deelnemende gemeenten maar ook inwoners van andere gemeenten, binnen en buiten het Meetjesland. Iedereen kan immers punten sparen én ruilen bij alle UiTPASaanbieders in heel Vlaanderen.

Wat kost dat?

Voor je UiTPAS Meetjesland betaal je éénmalig 5 euro. Kinderen en jongeren tot 26 jaar betalen 2 euro. Je verdient die aankoopprijs dubbel en dik terug, want op je kaart staan onmiddellijk een pak welkomstvoordelen! Voor inwoners met een beperkt inkomen biedt de gemeente een UiTPAS Meetjesland met kansentarief gratis aan.

Ja, ik wil een UiTPAS Meetjesland!

Groot gelijk! Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten. De UiTPAS staat op naam: ieder lid van het gezin krijgt zijn eigen pas. Wil je graag een pas voor je gezinsleden, neem dan ook hun identiteitskaart mee.

 • Huis van de Vrije Tijd - bibliotheek (Leemweg 24);
  • Niet op dinsdag- en donderdagnamiddag
 • Postpunt/dorpshuis Watervliet (Stee 3);

UiTPAS kansentarief

Een UitPAS met kansentarief is enkel verkrijgbaar bij de Sociale dienst. Hier kan je geen betalende UiTPAS verkrijgen.

Welkomstvoordelen

Je UITPAS Meetjesland geeft je recht op meer dan 20 welkomstvoordelen. De welkomstvoordelen in Sint-Laureins, die je onmiddellijk zonder punten te sparen, kan opnemen zijn:

 • 3 welkomstpunten;
 • Een gadget* aan de balie van de bib in Sint-Laureins of Watervliet;
 • 1 Gratis koffie in de cafetaria van WZC Sint-Jozef OF 1 gratis Reynaert fietsroute in het Huis van de Vrije Tijd;
 • Een gratis proefles bij de gemeentelijke muziekschool.

*Deze voordelen zijn éénmalig te bekomen (bij het verwerven van de pas) en zijn niet inwisselbaar voor geld of voor andere voordelen en dit zolang de voorraad strekt. De gemeente kan als kaartsysteembeheerder nieuwe welkomstvoordelen voorzien naargelang van vraag en aanbod. Oude welkomstgeschenken kunnen niet omgeruild worden voor nieuwe. De partner in kwestie, noch de gemeente Sint-Laureins kan aansprakelijk gesteld worden voor eventuele wijzigingen.

Heb je een beperkt inkomen?

Dan kun je een UiTPAS Meetjesland met kansentarief aanvragen bij de Sociale dienst. Daarmee spaar je niet alleen punten, maar geniet je ook van het kansentarief: 75% korting op je deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Deze korting is geldig op activiteiten van organisaties die de UiTPAS Meetjesland aanbieden in Sint-Laureins, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Wachtebeke en Zelzate. Je vindt alle UiTPASaanbieders (waar je korting krijgt) in de UiTPASkrant die toegevoegd is bij deze Vijfklank.

Bovendien is de aankoop van een UiTPAS Meetjesland met kansentarief in Sint-Laureins gratis. Jaarlijks wordt bekeken of je nog recht hebt op een UiTPAS met kansentarief. Je vindt alle voorwaarden op www.uitpasmeetjesland.be/kansentarief.

Zo gebruik je de UiTPAS Meetjesland

Scoor jouw 3-punter met UiTPAS Meetjesland!

Spaar een punt (over heel Vlaanderen!)

Je kan over heel Vlaanderen, bij iedere UiTPASorganisatie, punten sparen. Alle deelnemers vind je op www.uitpas.be. Op de plaats van de activiteit scan je je UiTPAS Meetjesland om een punt te sparen. Dit kan op verschillende manieren:

 • Door je kaart te scannen aan een spaarzuil, bij de verantwoordelijke of aan de balie.
 • Door je éénmalig te registreren op www.uitpas.be en via jouw UiTPAS-zone de QR-code te scannen die uithangt op locatie of te vinden is op de spaarzuil.

TIP: Download de UiTPASapp via www.uitpas.be, dan heb je altijd je UiTPAS op zak! Daar zie je meteen hoeveel punten je hebt gespaard en waarvoor je ze kan inruilen.

Ruil je punten in tegen voordelen (over heel Vlaanderen!)

Voldoende punten gespaard? Ruil deze dan in! Ga naar www.uitpas.be om alle voordelen in Vlaanderen te ontdekken.

Gebruik je UiTPAS Meetjesland met kansentarief (enkel bij Meetjeslandse UiTPASorganisaties!)

Heb je recht op kansentarief? Ga dan met je pas naar de balie of naar de verantwoordelijke van de activiteit. Hij of zij zal je pas inlezen om je 75% korting toe te kennen.

TIP: Schrijf je ook in op de maandelijkse UiTmail of like de UitPas op Facebook en Instagram om snel op de hoogte te blijven van de nieuwste omruilvoordelen, leukste UiTjes, wedstrijden en andere UiTPAS-tips!

Omruilvoordelen in Sint-Laureins

Voor 5 gespaarde punten

 • 1 gratis koffie in de cafetaria van WZC Sint-Jozef;
 • 1 gratis reservatie van een item uit de collectie van de bib;
 • 1 gratis tweedelevenboek uit de bibcollectie.
  • De bib van Sint-Laureins hernieuwt voortdurend haar aanbod. Heel wat fijne boeken kunnen zo uit de collectie verdwijnen, maar verdienen een tweede leven. Via de UiTPas kan aan deze boeken een nieuwe thuis gegeven worden.

 Voor 10 gespaarde punten

 • 2 euro korting bij aankoop van een wandel- of fietsnetwerkkaart Meetjesland;
 • een korting van 2,50 euro voor een workshop of initiatie, georganiseerd door de Jeugddienst;
 • gratis deelname aan een filmvoorstelling in het Huis van de Vrije Tijd.

Voor 30 gespaarde punten

 • gratis deelname aan een jeugdactiviteit /dagactiviteit (zonder extra opstartkost);
 • een korting van 10 euro bij aankoop van het boek Grenzeloos Sint-Laureins aan de balie van het Huis van de Vrije Tijd.

Voor 40 gespaarde punten

 • bij aankoop van één ticket voor een voorstelling in De Meet, één gratis ticket.

De omruilpunten zijn niet inwisselbaar voor geld, verkrijgbaar zolang de voorraad strekt en behoudens wijzigingen. De gemeente kan als kaartsysteembeheerder ten allen tijde de omruilvoordelen wijzigen of -voordelen schrappen of toevoegen en dit naargelang van de noodwendigheid. Op sommige locaties kan ook een limiet gelden van aangeboden voordelen. De partner, noch de gemeente Sint-Laureins, kan aansprakelijk gesteld worden voor eventuele wijzigingen.